HUIDIGE EXPOSITIE

 

Galerie RRMND, dé plek waar kunst en creativiteit samenkomen.

We heten je van harte welkom om vrijblijvend te komen genieten van al het moois dat we te bieden hebben.
Lees hieronder alvast welke kunstenaars de komende tijd te zien zullen zijn met hun expositie bij Galerie RRMND.

                         

 

Jeroen Sarkol

Jeroen Sarkol is een Nederlandse kunstenaar die bekend staat om zijn mixed-media kunst. Als autodidact, beeldend kunstenaar heeft Jeroen in 20 jaar zijn eigen unieke stijl ontwikkeld. Zijn werk wordt gekenmerkt door kleurrijke en expressieve schilderijen, speelse vormen en een uitgesproken gevoel van beweging en energie.

Jeroen gebruikt verschillende technieken en materialen om zijn kunstwerken te maken, waaronder acrylverf, markers en inkt. De werken variëren van prints tot grote werken op doek en hout. gelukkig nu ook in galerie RRMND!


kristine tumanyan

De abstracte tekeningen van Kristine Tumanyan beginnen met een eerste lijn. Een pure, eerlijke lijn die nergens door beïnvloed is behalve haar eigen gevoel. Dat is de basis van iedere tekening van haar. Je intuïtie volgen, niet bang zijn om keuzes te maken, emoties te verbeelden op het papier, en de vrijheid te voelen, maakt het tekenproces meditatief en het eindresultaat verrassend.
Kristine Tumanyan is afkomstig uit Armenië, studeerde aan de kunstschool in Rusland, om vervolgens in 2015 af te studeren aan de Kunstacademie in Maastricht. ‘Meditative line art’ is een stijl die de kunstenares heeft ontwikkeld als dagelijks ritueel die haar voorziet in haar behoefte naar creatieve uiting, het volgen van haar intuïtie.


Ramona nieuwenhuisen

Na jarenlang als designer te hebben gewerkt, volgde Ramona Nieuwenhuisen haar passie om prachtige kunst te maken. Hierin brengt ze haar kennis van het grafisch design en haar creativiteit middels fotografie en fotobewerking samen. Vrij werk, veelal portretten waarin je haar liefde voor bloemen, vogels, vlinders en insecten terugziet. geïnspireerd door de Hollandse Meesters, combineert ze digitale schildertechnieken, met fotografie en details van de 16e-eeuwse schilderijen. 


Veerle van Esser

veerle van esser - Bachelor of Arts, Maastricht Academy of Fine Arts and Design – 2020
“Gevoel is voor mij heel belangrijk in mijn werk. Kunst ventileert toch hoe de maker zich voelt en wat er in de belevingswereld van die persoon gebeurt. Ik werk gevoelsmatig en intuïtief. Van te voren weet ik vaak nog niet wat ik ga maken, of waarom ik het gevoel heb dat ik het moet maken. Mijn werk  helpt mij met het verwerken van mijn belevingen. Het laat mij verwonderd staan van wat ik onderbewust nodig had en het leert mij te zien hoe ik naar de wereld kijk. 


Anneke Kosters

Anneke Kosters is een kunstschilder die woont en werkt in Roermond. Na jaren studie en onderzoek, rondde zij de specialisatie graad aan de kunstacademie Maasmechelen af met als thema crowds. Door haar  fascinatie in mensen en gedrag in groepen is ze  geïnspireerd geraakt mensenmenigte te schilderen. Zo'n complex beeld weer te geven, door middel van suggestieve en expressieve toetsen is een ware uitdaging, door haar cadans van vorm, kleur, beweging en richting is het niet duidelijk of het een massa is die feest, danst of op de vlucht is.
De werken kunnen tegelijkertijd zowel figuratief als abstract zijn. Van een afstand zou de toeschouwer een beeld van een menigte kunnen zien, bij het naderen van het doek zie je enkel expressieve verfstreken die op zichzelf een abstract verhaal weergeven. Iedereen zal er iets anders inzien, kijk en zie wat het met je doet, voel en laat het werk binnenkomen.


Monique Romeijn 

Mijn inspiratie vind ik in de oneindige structuren van de natuur. De processen van verandering verbeeld ik in mijn houtsnede-schilderijen. Mijn werkwijze is meer intuïtief. Iedere handeling met penseel of guts laat een spoor achter in en op de houten panelen waardoor er een reliëf ontstaat. Vaak combineer ik olieverf en inkt met natuurlijke materialen. In de directheid van een streek, maar ook in de gelaagdheid van structuren, materialen en kleuren, ligt de essentie en de verbinding met het landschap. In grote lijnen herkenbaar, maar ook gefragmenteerd en verhalend over wat net onder het oppervlak sluimert. Het reflecteert de relatie tussen een universeel en een innerlijk landschap.


Tanja T 

Als glaskunstenaar gebruik ik kleur als een manier om menselijke gevoelens en emoties uit te drukken. Glas heeft de unieke eigenschap om licht door te laten en te weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een dynamisch kleurenspel dat een scala aan emoties bij de kijker kan oproepen.
Ik onderzoek het samenspel tussen transparantie en gelaagdheid, waarbij ik kleuren in lagen aanbreng om diepte en beweging in mijn werk te creëren. Met mijn kunst probeer ik een emotionele reactie bij de kijker op te roepen.
Ik hoop dat mijn werk een gevoel van verwondering en contemplatie te weeg brengt, en dat het een waardering voor de schoonheid en kracht van glas zal bevorderen.


Loes Knoben

De bronzen beelden van Loes Knoben-van Herwaarden laten expressie, beweging en spanning zien Loes werk weerspiegeld haar kijk op het leven en toon haar talent om mensen te observeren en hun gevoelens te doorgronden. Deze sterk ontwikkelde intuïtie is terug te vinden in haar beelden. In haar werk zijn natuurlijke materialen het uitgangspunt. Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend ontstaan als een ontdekkingstocht haar beelden.


René van Binsbergen

After graduating H.K.L.S (painting/drawing/graphics) René joined an art collective in Sittard called ‘De Melkfabriek’. Three years in, a post-academic study followed at Opleiding Nieuwe Media in Maastricht, which would change the game for around 30 years. Now,  after almost 30 years however, he has discovered painting again. Leading to abstract expressionist paintings and drawings that are build on memories and stories that span his entire life until now. 


Henny Korten

Mijn sculpturen bestaan uit oud ijzer en metalen onderdelen.
De kleurschakering van geroest ijzer geeft een beeld van vergankelijkheid, maar ook van kracht.
Deze twee elementen komen steeds terug in mijn werk en zorgen voor nieuwe inspiratie.
de sculpturen kunnen geplaatst worden in een gesloten ruimte maar ook buiten in een natuurlijke omgeving.


Marian Bax

Marian Bax heeft een fascinatie voor grillige, organische structuren en vormen, een krachtenspel van energieën. Deze inspiratie vertaalt ze op een kleurrijke, krachtige en dynamische wijze zichtbaar in haar olieverfschilderijen. Al haar werk komt zonder vooropgezet plan tot stand, het ontstaat in een intuïtief proces, een zoektocht naar spanning in kleur en compositie.

De werken houden niet op aan de randen, lijnen en vlakken lopen van het doek af en geven de aanschouwer de mogelijkheid om het beeld aan te vullen. Zo kan de kijker deelgenoot worden van het avontuur dat het maken van een schilderij voor Marian is.
Behalve schilder is Marian ook keramist. Vormgeving van haar keramische ‘bouwsels’ versterkt ze door textuur, kleur en beschildering.
 

 

 


Elias Mohd

De in Maleisië geboren kunstenaar Elias Mohd groeide op in een familie van kunstenaars en dansers, wat de basis legde voor de ontplooiing van zijn vele talenten toen hij in 1987 naar Europa verhuisde. Hij begon zijn carrière als grafisch ontwerper in 1981 en stapte later over op driedimensionale kunst toen hij werd aangesteld als huisontwerper bij Hotel Equatorial Kuala Lumpur. Of het nu zijn schilderijen, keramiek of 3D stukken zijn, zijn kunst weerspiegelt zijn diepe respect voor zijn Aziatische wortels, terwijl hij vrijelijk Westerse invloeden verkent waar hij voelt dat deze ook zijn artistieke expressie hebben verrijkt. Zijn werk straalt zoveel spanning en mysterie uit dat men telkens weer helemaal opgaat in zijn creatie.

 

 


Giuseppe Lamers

Giuseppe is een beeldend kunstenaar. Hij werd geïnspireerd door verhalen van zijn ouders over een reis naar Zimbabwe. In 1993 begon hij met het maken van keramische sculpturen, waaronder hij vooral Afrikaanse beelden maakte. Begin 1999 maakte dat plaats voor meer abstract werk. De reden daarvoor is dat hij meer fantasie kwijt kan in een abstract beeld. Sinds 2003 is hij zich ook steeds meer gaan toeleggen op het vervaardigen van bronzen sculpturen. Zijn werken bestaan vooral uit abstracte sculpturen van mensfiguren en koppen. “Zelf vind ik dat de beelden een bepaald gevoel met zich meedragen, waardoor iemand die erdoor geraakt is, er voor altijd onlosmakelijk mee verbonden is,” aldus Giuseppe.

 

 


Michael Golz

For me, art is the way to grasp thoughts and emotions physically. Via the realization of my work and its outward effects on the viewer, the dialogue begins, something that reaches beyond the actual piece of art, and reveals some information about the observer himself. This expedition and initiated dialogue illustrates the art, as an effective mediator of communication. The affinity towards abstract art nurtures itself from the experience that abstract art allows for a more profound dialogue about its objects. The idleness of human mind is quickly satisfied by something concrete. One observes what strikes the eye and what can be recognized corresponding to habits and dispositions. While first of all abstraction offers a stimulation of thought, it simultaneously leaves room for approaching emotions in a neutral way. In order to gain understanding of the work of art, the observer deeply reflects the basics and roots of his values and opinions - a critical reflection on your own being and a chance for rethinking.

 

 


Marco Wit

Marco Wit (1973) stelt zijn existentiele vragen in een beeldende vorm aan de toeschouwer.

Waarom is er oorlog/armoede/onrecht in de wereld? Als modelbouwer werkt hij strak en systematisch met vormen en symbolen uit de industrie, de reclame of het leger. Zo laat hij de beschouwer zelf nadenken over wat hij zou bedoelen en hij hoopt dat deze zo dichter bij een eigen oordeel komt over de opgeworpen probleem. Communiceren ziet hij als de taak van de kunstenaar.

 

 


Olga Salmans

Academie beeldende kunst Neerpelt, daar heb ik geleerd om om te gaan met een ruime keuze van technieken en materialen.. de fascinatie voor het maken van portretten ontstond vrij snel.. de beelden wil ik graag zo divers mogelijk houden met verschillende technieken en materialen, stoer en onafhankelijk.. ik observeer een poserend model en dan mijn eigen authentieke creativiteit te volgen, het innerlijke van een beeld zichtbaar maken met gratie, schoonheid en spanning. Het werken naar een model is geen nabootsen. Ik probeer iets van de geest van de persoon naar boven te halen, en individuele karakteristieke lijnen vast te leggen. De portretten van modellen lopen als een rode draad door mijn werk. In mijn werk vind ik emotie, uitstraling interessant  Ik word geïnspireerd door de klassieken met een expressionistische invalshoek. Ze groeien tenslotte uit tot eigen individuen en een stoere uitstraling krijgen. goed is pas goed als een beeld interessant is, emotie uitstraalt en raak is getroffen.

 

 

galerie - expositieruimte - shop

WEERSTAND

Bredeweg 10, 6042GG Roermond

info@rrmnd.nl

openingstijden:

vrijdag    13.00 – 17.00 uur

zaterdag 13.00 – 17.00 uur

zondag  13.00 - 17.00 uur


GRATIS PARKEREN

©galerie RRMND 2023

Het copyright van alle getoonde werken ligt bij de respectievelijke kunstenaars. De illustraties van de werken mogen niet gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming