Galerie RRMND, dé plek waar kunst en creativiteit samenkomen.

We heten je van harte welkom om vrijblijvend te komen genieten van al het moois dat we te bieden hebben.
Lees hieronder alvast welke kunstenaars de komende tijd te zien zullen zijn met hun expositie bij Galerie RRMND.

                        

Eefje Van den Brande

Leeft en werkt in Heusden-Zolder.

Eefje Van den Brande vertrekt in haar schilderijen steeds vanuit een inktvlek waarop ze haar fantasie loslaat. Ze wil spelen met het beeld waarbij diverse technieken en gelaagdheden aan te pas komen. Een mix van ecoline, acryl-en olieverf zorgen steeds voor verrassende resultaten.

De ene keer werkt Eefje met felle kleuren en de andere keer met donkere. Emotie is dan ook de rode draad doorheen haar oeuvre. Daar waar ze vroeger verwrongen lichamen en kleurrijke dieren of wezens schilderde, lijken ze in haar reeksen vanaf 2020 samen te komen in fantasiefiguren. Om deze beelden weer te geven gaat ze de uitdaging aan met zichzelf. Hoe vreemder hoe fascinerender. Wat eerst herkenbaar lijkt, blijkt dat bij nader inzien niet te zijn.

Doorheen de jaren wisselen mensen, dieren, fantasiewezens en ook zelfportretten elkaar af. De figuren lijken een hele transformatie te ondergaan. Wanneer Eefje schildert is ze steeds op zoek naar de grens van herkenbaarheid in de figuur. Zo geeft de kunstenares vorm aan de misvorming en krijgt het beeld een surrealistische toets.

 


Piet Brouns

Als her goed gaat, als je geluk hebt, ontstaat er tussen de schilder en zijn werk een wisselwerking. Het schilderij begint duidelijk te maken welke kant het op wil gaan. Al doende - in de loop van (lange) jaren - begin je daar gevoel voor te krijgen, en de durf niet teveel na te denken, de kwast zijn werk te laten doen. Op die manier wordt het werk de belangrijkste factor, niet de schilder. Mijn schilderijen hebben zichzelf geschilderd. Ik heb ze wel herkend als iets van mezelf. Als je mij verteld wat je ziet, vertel ik je wat ik heb geschilderd.
Piet Brouns heeft op de tweejaarlijkse kunstmanifestatie Picturama en in 2003 en 2007 de eerste prijs in de categorie fantasie gewonnen.


Leo Scholl

Leo Scholl werkt en woont in Linne. Leo studeerde aan de academie Beeldende Kunsten te Maastricht met specialisatie Keramische Vormgeving.

In 1992 ontvangt hij de Inax Design Prize voor Europese kunstenaars in Japan. Resulterend in werkperiode aldaar. Inclusief exposities o.a. in Tokio. Eervolle vermeldingen op Triënnale en Biënnale in Aveiro en Zagreb.

Hij werkt met brons, klei, restmateriaal, steen en verf. Elk materiaal vereist een eigen benadering en levert verassende resultaten op. De maker heeft niet altijd invloed op wat er door zijn hoofd via zijn handen ontstaat.

Het werken met restmaterialen (mixed materials), resulteert in installaties eindigend onder een glazen stolp.  Elke stolp vormt een eigen wereld.  De stolp beschermt het gebruikte fragiele materiaal tegen de invloed van buiten af. Uiteindelijk is ook binnen deze beslotenheid  vergankelijkheid onvermijdelijk.

Elke stolp stemt tot nadenken en heeft een eigen verhaal.Kijk zelf wat je ziet, lees wat je zien wilt en voel wat het met je doet. Het verhaal is nooit af.


Jeroen Sarkol

Jeroen Sarkol is een Nederlandse kunstenaar die bekend staat om zijn mixed-media kunst. Als autodidact, beeldend kunstenaar heeft Jeroen in 20 jaar zijn eigen unieke stijl ontwikkeld. Zijn werk wordt gekenmerkt door kleurrijke en expressieve schilderijen, speelse vormen en een uitgesproken gevoel van beweging en energie.

Jeroen gebruikt verschillende technieken en materialen om zijn kunstwerken te maken, waaronder acrylverf, markers en inkt. De werken variëren van prints tot grote werken op doek en hout. gelukkig nu ook in galerie RRMND!


kristine tumanyan

De abstracte tekeningen van Kristine Tumanyan beginnen met een eerste lijn. Een pure, eerlijke lijn die nergens door beïnvloed is behalve haar eigen gevoel. Dat is de basis van iedere tekening van haar. Je intuïtie volgen, niet bang zijn om keuzes te maken, emoties te verbeelden op het papier, en de vrijheid te voelen, maakt het tekenproces meditatief en het eindresultaat verrassend.
Kristine Tumanyan is afkomstig uit Armenië, studeerde aan de kunstschool in Rusland, om vervolgens in 2015 af te studeren aan de Kunstacademie in Maastricht. ‘Meditative line art’ is een stijl die de kunstenares heeft ontwikkeld als dagelijks ritueel die haar voorziet in haar behoefte naar creatieve uiting, het volgen van haar intuïtie.


Ramona Nieuwenhuisen

Na jarenlang als designer te hebben gewerkt, volgde Ramona Nieuwenhuisen haar passie om prachtige kunst te maken. Hierin brengt ze haar kennis van het grafisch design en haar creativiteit middels fotografie en fotobewerking samen. Vrij werk, veelal portretten waarin je haar liefde voor bloemen, vogels, vlinders en insecten terugziet. geïnspireerd door de Hollandse Meesters, combineert ze digitale schildertechnieken, met fotografie en details van de 16e-eeuwse schilderijen. 


Veerle van Esser

veerle van esser - Bachelor of Arts, Maastricht Academy of Fine Arts and Design – 2020
“Gevoel is voor mij heel belangrijk in mijn werk. Kunst ventileert toch hoe de maker zich voelt en wat er in de belevingswereld van die persoon gebeurt. Ik werk gevoelsmatig en intuïtief. Van te voren weet ik vaak nog niet wat ik ga maken, of waarom ik het gevoel heb dat ik het moet maken. Mijn werk  helpt mij met het verwerken van mijn belevingen. Het laat mij verwonderd staan van wat ik onderbewust nodig had en het leert mij te zien hoe ik naar de wereld kijk. 


Anneke Kosters

Anneke Kosters is een kunstschilder die woont en werkt in Roermond. Na jaren studie en onderzoek, rondde zij de specialisatie graad aan de kunstacademie Maasmechelen af met als thema crowds. Door haar  fascinatie in mensen en gedrag in groepen is ze  geïnspireerd geraakt mensenmenigte te schilderen. Zo'n complex beeld weer te geven, door middel van suggestieve en expressieve toetsen is een ware uitdaging, door haar cadans van vorm, kleur, beweging en richting is het niet duidelijk of het een massa is die feest, danst of op de vlucht is.
De werken kunnen tegelijkertijd zowel figuratief als abstract zijn. Van een afstand zou de toeschouwer een beeld van een menigte kunnen zien, bij het naderen van het doek zie je enkel expressieve verfstreken die op zichzelf een abstract verhaal weergeven. Iedereen zal er iets anders inzien, kijk en zie wat het met je doet, voel en laat het werk binnenkomen.


Tanja T 

Als glaskunstenaar gebruik ik kleur als een manier om menselijke gevoelens en emoties uit te drukken. Glas heeft de unieke eigenschap om licht door te laten en te weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een dynamisch kleurenspel dat een scala aan emoties bij de kijker kan oproepen.
Ik onderzoek het samenspel tussen transparantie en gelaagdheid, waarbij ik kleuren in lagen aanbreng om diepte en beweging in mijn werk te creëren. Met mijn kunst probeer ik een emotionele reactie bij de kijker op te roepen.
Ik hoop dat mijn werk een gevoel van verwondering en contemplatie te weeg brengt, en dat het een waardering voor de schoonheid en kracht van glas zal bevorderen.


Loes Knoben

De bronzen beelden van Loes Knoben-van Herwaarden laten expressie, beweging en spanning zien Loes werk weerspiegeld haar kijk op het leven en toon haar talent om mensen te observeren en hun gevoelens te doorgronden. Deze sterk ontwikkelde intuïtie is terug te vinden in haar beelden. In haar werk zijn natuurlijke materialen het uitgangspunt. Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend ontstaan als een ontdekkingstocht haar beelden.


René van Binsbergen

After graduating H.K.L.S (painting/drawing/graphics) René joined an art collective in Sittard called ‘De Melkfabriek’. Three years in, a post-academic study followed at Opleiding Nieuwe Media in Maastricht, which would change the game for around 30 years. Now,  after almost 30 years however, he has discovered painting again. Leading to abstract expressionist paintings and drawings that are build on memories and stories that span his entire life until now. 


Henny Korten

Mijn sculpturen bestaan uit oud ijzer en metalen onderdelen.
De kleurschakering van geroest ijzer geeft een beeld van vergankelijkheid, maar ook van kracht.
Deze twee elementen komen steeds terug in mijn werk en zorgen voor nieuwe inspiratie.
de sculpturen kunnen geplaatst worden in een gesloten ruimte maar ook buiten in een natuurlijke omgeving.


Elias Mohd

De in Maleisië geboren kunstenaar Elias Mohd groeide op in een familie van kunstenaars en dansers, wat de basis legde voor de ontplooiing van zijn vele talenten toen hij in 1987 naar Europa verhuisde. Hij begon zijn carrière als grafisch ontwerper in 1981 en stapte later over op driedimensionale kunst toen hij werd aangesteld als huisontwerper bij Hotel Equatorial Kuala Lumpur. Of het nu zijn schilderijen, keramiek of 3D stukken zijn, zijn kunst weerspiegelt zijn diepe respect voor zijn Aziatische wortels, terwijl hij vrijelijk Westerse invloeden verkent waar hij voelt dat deze ook zijn artistieke expressie hebben verrijkt. Zijn werk straalt zoveel spanning en mysterie uit dat men telkens weer helemaal opgaat in zijn creatie.


Giuseppe Lamers

Giuseppe is een beeldend kunstenaar. Hij werd geïnspireerd door verhalen van zijn ouders over een reis naar Zimbabwe. In 1993 begon hij met het maken van keramische sculpturen, waaronder hij vooral Afrikaanse beelden maakte. Begin 1999 maakte dat plaats voor meer abstract werk. De reden daarvoor is dat hij meer fantasie kwijt kan in een abstract beeld. Sinds 2003 is hij zich ook steeds meer gaan toeleggen op het vervaardigen van bronzen sculpturen. Zijn werken bestaan vooral uit abstracte sculpturen van mensfiguren en koppen. “Zelf vind ik dat de beelden een bepaald gevoel met zich meedragen, waardoor iemand die erdoor geraakt is, er voor altijd onlosmakelijk mee verbonden is,” aldus Giuseppe.


Olga Salmans

Academie beeldende kunst Neerpelt, daar heb ik geleerd om om te gaan met een ruime keuze van technieken en materialen.. de fascinatie voor het maken van portretten ontstond vrij snel.. de beelden wil ik graag zo divers mogelijk houden met verschillende technieken en materialen, stoer en onafhankelijk.. ik observeer een poserend model en dan mijn eigen authentieke creativiteit te volgen, het innerlijke van een beeld zichtbaar maken met gratie, schoonheid en spanning. Het werken naar een model is geen nabootsen. Ik probeer iets van de geest van de persoon naar boven te halen, en individuele karakteristieke lijnen vast te leggen. De portretten van modellen lopen als een rode draad door mijn werk. In mijn werk vind ik emotie, uitstraling interessant  Ik word geïnspireerd door de klassieken met een expressionistische invalshoek. Ze groeien tenslotte uit tot eigen individuen en een stoere uitstraling krijgen. goed is pas goed als een beeld interessant is, emotie uitstraalt en raak is getroffen.

 

 

galerie - expositieruimte - shop

WEERSTAND

Bredeweg 10, 6042GG Roermond

info@rrmnd.nl

OPENINGSTIJDEN:

vrijdag    13.00 – 17.00 uur

zaterdag 13.00 – 17.00 uur

zondag  13.00 - 17.00 uur


GRATIS PARKEREN

galerie RRMND 2023-2024

©Het copyright van alle getoonde werken ligt bij de respectievelijke kunstenaars. De illustraties van de werken mogen niet gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.